Earth Hour, snygga väskor och en riktig linslusfamilj

Ikväll är det Earth Hour och jag gissar att det har märkts på olika sätt. Själv var jag på Eco Now på Clarion med flera klimatsmarta och ekologiska företag. Höjdpunkten var de här underbara väskorna från Ting by Ling (se bild).

Väskor och annat av återvunna juiceförpackningar

Väskor och annat av återvunna juiceförpackningar

handväska av återvunna förpackningar

Min nya handväska av återvunna chokladmjölkförpackningar

Men där fanns också företag som erbjöd ekologiska matkassar, elcykel, olika krämer, ljus och information om bland annat bilpool (mycket smart om man bor i Stockholms innerstad, men finns inte i Tyresö än…)

Det var roligt att öppna dagens Metro, en speciell Earth Hour utgåva, och se oss själva däri. En familj provar att lära sig leva miljövänligt och gör stora som små förändringar. Ja, du känner igen dramaturgin, men faktum är att vi är en helt vanlig familj, med ett vanligt liv och kan vi så kan du!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Metroartikel om familjen Månsson

Artikel om oss i Metro

http://intressant.se/intressant

Nu är det snart dags att släcka lamporna, tända lite stearinljus och tänka på vår underbara planet!

2 Comments

Filed under i media

2 Responses to Earth Hour, snygga väskor och en riktig linslusfamilj

  1. Hej,

    Kul produkter, viktigt att öka medvetenheten kring vår konsumtion. Jag vill tipsa om lite forskning på området. Bryr sig folk om konsumtion? http://review.ehl.lu.se/do-people-really-care-about-consumption/

    Ha det!
    /Henrik

    • Tack Henrik, intressant information. Själv är jag nog lite mittimellan. Jag vill ha och lockas av nya saker, men tycker inte att det är så roligt att shoppa. Särskilt nu när jag tänker mer på miljön än tidigare blir det svårt, ofta går jag tomhänt ur affären. Om jag spenderar mycket pengar kan jag ha dåligt samvete för det. Jag har lättare för att köpa saker till barnen än till mig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.