Ekolisa tipsar om ett miljövänligt hem i Sydöstran

I fredags var jag med i Blekinges dagstidning Sydöstran. Det var i bostadsdelen, så därför var det fokus på ett miljövänligt hem.

IMG_0185

Komiskt att när jag och mitt hem är med i tidningen så är det bilder på mitt förråd och komposttunnan, he he 🙂 Jag blev ombedd att komma med fem tips för ett miljövänligt hem. Oftast när det gäller hem och bostad är det mest fokus på att spara energi, så jag ville ge lite annorlunda tips.

Fem tips för ett miljövänligare hem:

  1. Skaffa hushållskompost om du bor i radhus eller villa. Matavfallet tas till vara och du behöver inte släpa hem gödsel eller blomjord från affären. Vi har också en kompostkvarn som mal ner grenar.
  2. Köp begagnat. Vi har blivit bättre på att handla secondhand både till hemmet och oss själva.
  3. Se över städskåpet. Med mikrofibertrasor behövs inget rengöringsmedel alls, och till övrig städning finns bra, miljövänliga alternativ att köpa på nätet.
  4. Ät mer vegetariskt och ekologiskt. Om det är svårt att få barnen att äta ordentligt kan man själv göra en insats genom att bli ”lunchvegetarian” och äta vego under arbetstid.
  5. Tänk på miljön när du köper nytt: möbler, byggmaterial, färg etc. så att du får bra naturliga material och saker som är schysst producerade. Ställ frågor när du handlar!

Något som var roligt var att jag fick chansen att tipsa om mina fem favoritbloggar, även om det var svårt att välja ut bara fem – jag följer ju så många fler!

Fem favoritbloggar:

Hållbara handlingar, Lev mer på mindre, Supermiljöbloggen, Kemikaliepappan och Chic and fair.

Fler bloggtips finns under fliken Länktips. Där finns också tips på Facebookgrupper, Böcker, Websidor mm.

3 Comments

Filed under i media, Tips

3 Responses to Ekolisa tipsar om ett miljövänligt hem i Sydöstran

  1. Grattis vad roligt 🙂 Jag har en ekoblogg sedan 2008, ecochic.blogg.se, men just nu är jag mer fokuserad på min produkt för kvinnor och miljön http://www.baaggi.com – ta gärna en titt!

  2. Spännande att få läsa lite om din miljöhistoria. Tack för att du delar med dig!

  3. Åh, tack för länktips! Och också bra miljötips till hemmet. Jag vet ju om allt, men vissa saker är svårt alltså! Man får göra så gott man kan och försöka bättra sig hela tiden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.