Stoppa plastleksakstvånget!

Jag nämnde att konsumtion är en känsligt ämne och nu tänkte jag skriva om just en sån situation. Jag och barnen var i Tyresö centrum i lördags för att äta. De ville ha barnpaketet på Sibylla. Precis när Sibylla-biträdet räcker över “leksaken” som ingår, ett fult plastskärp i alldeles för stor storlek, vill jag tacka nej med tanke på miljön. En så onödig sak, men så tar jag bara emot det. Och barnen blir naturligtvis överlyckliga över detta fula plastiga värdelösa skärp.

Det är samma när man ska köpa tidningar åt barnen. Istället för att välja en tidning de vill läsa väljer de den som är inplastad med en ful, dålig plastleksak som går sönder efter 5 minuter. T.o.m. Bamse har fått ge efter och säljer nu tidningen på detta vis.

Jag skulle vilja se ett förbud mot det här oskicket i konsument-( marknadsförings?)lagen. Det snedvrider konkurrensen för de företag som bryr sig om kvalitet och miljö, eftersom barnen struntar i hur maten smakar och hur rolig tidningen är bara de får sin leksak. Visst skulle det vara kul att utmana McDonalds på den punkten? (Mailar konsumentverket.)

Eller vad ska man göra? Vi gillar ju att äta snabbmat ibland och att spontanköpa tidningar….

Leave a Comment

Filed under Min vardag

0 Responses to Stoppa plastleksakstvånget!

  1. Lät lite roligt det där med Bamse…ja, jag vet att han inte finns på riktigt…men ni förstår vad jag menar…

  2. azlan42

    Du skrev skärp, men jag läste skräp.

    Kan inte annat än att hålla med. Men det är ju så de säljer, så det blir svårt att motverka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.