Återträff med ekopiloterna i Tyresö

Förra veckan var det full rulle här i Tyresö. Det började på torsdagkvällen med återträff med Ekopiloterna. Det var intressant att höra vad alla har haft för sig sedan projektet tog slut i våras. Vi gick laget runt och berättade om vad vi har haft för oss. Alla har gått framåt och fortsatt på “den smala klimatsmarta vägen”, någon hade gjort stora insatser för miljön på sin arbetsplats, någon hade fixat matavfallsinsamling i bostadsrättsföreningen och någon hade byggt en helt vedeldad bastu, kul! Jag berättade (läs skröt) såklart om mig och min familj och vad vi har gjort i miljöväg: bloggat en massa, startat Ekoguiden Tyresö, våra ekopilotbarn som cyklade hela sommaren till friidrottsträningen (inte det lättaste när man är 7 år och det går backe upp och backe ner genom skogen) och om Andreas och min 10-åriga bröllopsdag – som blev en barnfri helg med kajakpaddling och fin middag istället för en weekendresa till Berlin.

ekopilotträff

Familjen Pettersson i förgrunden.

Ekopilotträff-publik-i-soffan

Mette läser lite inlägg från dem som inte kunde komma.

Johanna-Björklund-föreläser

Johanna Björklund (SLU) var gästande föreläsare. Johanna inspirerade till Tyresö och Haninges ekopilotprojekt genom projektet Klimatpiloterna i Laxå Askersund som startade 2009 och som hon var projektledare för. Nu sprider sig fenomenet till ännu fler kommuner, en miljöansvarig från Järfälla kommun var med på mötet för att inspireras av vårt projekt!

Som gåva fick vi boken Mat & klimat där Johanna är en av medförfattarna tillsammans med Per Holmberg (meteorolog) och Susanne Johansson (SLU).

 

7 Comments

Filed under övrigt

7 Responses to Återträff med ekopiloterna i Tyresö

  1. Mette

    Det var jättetrevligt att träffa er alla igen, tack Lisa för ditt bidrag, skicka din presentation t mig,

  2. Inspirerande med återträff, att få dela erfarenheter och uppmuntra varandras ekosträvanden! Undrar om Uppsala kommun funderat i samma riktning, att jobba med ett ekopilotprojekt. Hittar inget om det vid en snabb sökning. Kanske läge för lite lobbying….

  3. Vill bara heja på lite! Toppen med allt engagemang, och så kul att Ekopilotsprojektet ger ringar på vattnet – även på era arbetsplatser! Heja, heja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.