Ge aldrig upp

Dagens citat av Winston Churchill, kan vara bra att tänka på när man kämpar i motvind:

Ge aldrig upp! Ge aldrig up! Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig! Inte i någonting, stort eller smått – viktigt eller oviktigt – ge aldrig upp, om det inte handlar om heder och ära eller sunt förnuft. Ge aldrig vika för fiendens till synes överväldigande makt.

The War Cabinet Room, Foto: Imperial War Museum

The War Cabinet Room, Foto: Imperial War Museum

När jag och Andreas var i London förra året så passade vi på att besöka Churchill’s war rooms, vilket var en intressant upplevelse. I en källare under Finansministeriet och endast skyddat av ett 1,5 m tjockt betongtak, som aldrig hade kunnat stå emot en tysk fullträff, ledde han kriget tillsammans med regeringens innersta krets, det sk krigskabinettet understödda av en stab av militärer och sekreterare som jobbade i skift dygnet runt. Guiden påpekade stolt att Churchill kunde bli mycket arg och skrika och svära, men till skillnad från Hitler gick han aldrig någonsin emot sina ministrar.

3 Comments

Filed under övrigt, politik och diskussioner

3 Responses to Ge aldrig upp

  1. mette kjörstad

    en annan klok person sa en gång till mig: Ge inte upp dina visoner och din vilja- du kan dra ut på tidsperspektivet i stället! kommunhushälsningar /mette

  2. Michelle Speir

    I have been to Churchill’s war rooms too–SO fascinating!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.