Oj oj oj World overshoot day #swgreen

Nu har vi förbrukat ett jordklot, dvs det ekologiska fotavtrycket som jorden klarar. Från och med idag förbrukar vi mer resurser än vad jorden klarar. Läs mer på svt nyheter

Intressant att en del människor är så omedvetna och bryr sig så lite, som kvinnan som intervjuades i klippet.

Men det är våra barn och barnbarn som kommer att få betala priset. De kommer att få bli drabbade av klimatkatastrofer även om de äter insekter och köper kläder gjorda av återvunna textilfibrer. Lyssna på radioprogrammet Klotet om du vill veta mer om de sistnämnda ämnena. Ser att det också finns små fiffiga ritfilmer som reder ut allt om miljön och klimatet.

5 Comments

Filed under övrigt

5 Responses to Oj oj oj World overshoot day #swgreen

  1. pallelilja

    Håller med att det är viktigt att vi gör så gott vi kan – vi kan ju inte fortsätta att förbruka 1,5 jordklot varje år.
    Medelsvensken beräknas vara ännu värre och förbruka 3 jordklot på Er så vi har stor förbättringspotential att uppföra oss bättre.
    Bra med länkar för inspiration.

    • “Ja, men Sverige är ju så litet så det spelar ingen roll vad vi gör” säger någon. Jo, det spelar jättestor roll vad vi gör. Vi påverkar ju alla andra länder. Kan man göra något här så kan man göra det i Norge, Danmark och Finland. Och kan man göra något i hela Norden så kan man göra det i Tyskland och Holland. Och kan man göra det i hela norra Europa så går det på fler ställen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.