Grön marknadsföring

Jag är inte bara ekopilot utan jobbar med  marknadsföring och kommunikation inom telekom. I fredags så besökte jag ett förmiddagsseminarium om Sustainable Marketing på Scandic Hasselbacken (Scandic var också en av sponsorerna) anordnat av organistationen Wednesday Relations med många intressanta presentationer. Bara för att summera mina intryck i korthet:

– CSR (Corporate Social Responsibility, ung Ansvarsfullt och hållbart företagande) påverkar inte lönsamheten varken positivt eller negativt rent krasst ekonomiskt och statistikt sett – så det finns ingen anledning att inte arbeta med detta!

– alla stora framgångsrika företag måste ta hänsyn till miljö och etik, oavsett om hur deras trovärdighet på området ser ut (man kan ju alltid vara bäst i branschen)

– att komma med miljöbudskap i sin reklam och marknadsföring utan att det stämmer ihop med företaget som helhet (detta kallas “greenwashing”) är dumt, journalisterna älskar att sticka hål på den ballongen och snart står Janne Josefsson utanför dörren, företagen måste vara beredda på att hantera detta

-alla företag kan, oavsett var de står när det gäller trovärdighet, komma med ett konkret miljövänligt erbjudande, i alla fall om man får tro “hållbarhetsbyrån” Futerra som vill få alla konsumenter att flytta handen en fot (det märks att det kommer från England :-)) till det miljövänliga alternativet i butikshyllan

– Sen blev jag både imponerad och inspirerad av många företag som diskuterades under seminariet t.ex. LKAB, Lantmännen och Scandic (de två sistnämnda presenterade sina case)

Leave a Comment

Filed under Min vardag, politik och diskussioner

0 Responses to Grön marknadsföring

 1. Roligt citat: “det är såå 2000-talet”

 2. maria

  Bra blogg! Spana gärna in min blogg http://miljonochvardagen.blogspot.se

 3. Intressant rubrik som fångade mitt intresse.

  Intressanta tankar om CSR.
  Tack.

 4. Så viktigt!
  Besök gärna webshopen: http://www.bakersclassictoys.se som säljer miljövänliga trä och plåt leksaker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.