Köttkonsumtionen minskar!

Det tycker jag är bra. Jag äter själv kött, men varför måste man äta så mycket? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5341657

6 Comments

Filed under politik och diskussioner

6 Responses to Köttkonsumtionen minskar!

 1. Ja, ät mindre – och välj köttet med omsorg!

 2. Michelle Speir

  Lisa!! You have blog?? I had no idea! Through the magic of the Internet, I can read all of this translated into English. I’m totally gonna sign up! 🙂

  • Yes, great that you can read it thanks internet translation!! I hope it will be understandable otherwise ask me! It is also intresting what is going on in the US within the environmental area, for example the ban on plastic bags in California. Maybe you can send me som newslinks or write a guest article for me?

 3. Michelle Speir

  Wow, I meant, “You have a blog?” This translation thing is kinda messing me up…

 4. Johanna

  Hej,

  Jag har precis hittat till din mijöblogg och ska följa den med intresse. Som nybliven förälder har jag mer än någonsin tidigare snöat in på miljö- och klimatfrågor och de gigiantiska utmaningar vi står inför. Det gör det lätt att bli deprimerad. Men jag försöker istället samla information och förändra i det lilla. Att välja ekologiska varor (när priset inte är helt orimligt) och äta mindre kött är sedan länge självklart. Nyligen har jag på prov lyckats införa matavfallsåtervinning i vår brf. Vi får se hur det går.

  Samtidigt så tror jag på betydligt kraftfullare lagstiftning på området. Anser exempelvis att flyget bör miljöbeskattas omedelbart. Det är alltför billigt att flyga idag och den skada som det medför borde betalas för. De insamlade medlen skulle kunna gå direkt till miljöförbätttrande projekt. Kanske till ett miljövänligt flyg i framtiden? Efter många år i utlandet har vi vänner världen över som vi gärna vill träffa och jag kan för egen del inte se att jag helt kan ge upp flyget. Däremot kompenserar jag alltid mina resor hos Climate Care, även om det mest känns som om jag köper mig ett lite bättre samvete. För bäst vore förstås att inte flyga alls.

  För övrigt upplever jag att mijödebatten helt har försvunnit från det offentliga rummet, där den borde ha en stor och viktig plats. Så sent som igår läste jag ett kort uttalande av Hans Blix i en medföljande bilaga till DN där han menade på att klimat- och miljöhotetet är det största vi står inför (jämfört med t.ex. terrorism) och att vi genom det sätt vi lever idag är på väg mot ett långsamt självmord. Ingen uppmuntrande läsning. Varför diskuteras inte detta mer?

  Jag kommer hur som helst följa olika miljöbloggar framöver för lite inspiration. Lycka till med din blogg och din familjs omställning!

  /Johanna

  • Tack Johanna! Jag känner absolut igen mig angående flygresor. Det är verkligen för billigt att flyga, flyget ska betala sina egna miljökostnader tycker jag. Bra att du kämpar, vi gräsrötter kan göra mycket & lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.