Rösta på den som är värst på greenwash!

Nu är det dags att avgöra vilket företag, organisation eller person som är “värst på greenwash” år 2015. Gå in och rösta!

Jordens Vänner delar årligen ut Svenska Greenwashpriset för att uppmärksamma och kräva förändring av de som sprider falska miljöbudskap, så kallad greenwash. Greenwash innebär att företag, organisationer eller makthavare använder falska miljöbudskap i sin marknadsföring och kommunikation. Vi har i år fått in rekordmånga nomineringsförslag till Svenska Greenwashpriset vilket visar på ett ökat intresse och medvetenhet om greenwash.

De nominerade är Body ShopCecilia Malmström och TTIPEcoEnergyForest Stewardship Council och Rikshem sorgliga historier allihop.

Rösta på Jordens vänner

4 Comments

Filed under politik och diskussioner

4 Responses to Rösta på den som är värst på greenwash!

 1. Det blir helt klart Cecilia Malmström och TTIP för mig, vilken skandal!

  • admin

   Själv röstade jag faktiskt på Body Shop, mest för att jag tror att många verkligen tror att de har ett miljötänk, när de i själva verket är ganska dåliga. De har tappat alla ambitioner på miljöområdet sedan de köptes av L’oreal.

   Att påstå att TTIP skulle vara bra för miljön är verkligen magstarkt!

 2. Jag tänkte också på body shop, känner många som verkligen tror att deras produkter är naturliga och fria från tveksamma ämnen.

 3. Hej!

  Ville börja med att säga att jag älskar din blogg!
  Och sen vill jag tipsa om ett företag som tillhandahåller miljövänligt basvaru sortiment såsom bambo blöjor, sanitetspåsar, tvättmedel, skölj allt på ett och samma ställe! nu slipper jag ringa runt till flera olika företag för att få det hemlevererat då det är mest bekvämt då jag bor på landet och har 4 småbarn.
  Supersnabb leverans och kvaliten till de priserna finns inte o få tag på. Var först skeptiska till de och antog att de var ännu ett av alla som bara ville sälja. Men så kolla jag upp deras hemsida och gjorde min första beställning av deras miljövänliga blöjor och tvättmedel.
  Och nu har jag haft de, och endast de som leverantörer i 3 år och skulle aldrig byta.
  Jag vill med detta tipsa och vill andra det bästa i miljövänlig vardag och unika service som jag.
  Tack för mig!

  Vänligen

  /Maggan

  http://www.greenspruce.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.