Rösta på vem som ska få Svenska greenwashpriset 2013!

För fjärde året i rad delar Jordens Vänner ut Greenwashpriset. 2012 gick det till Stora Enso för att de hävdar att de är ett miljömedvetet företag som främjar biologisk mångfald samtidigt som de driver eukalyptusplantager i Brasilien, där de tidigare dömts för miljöbrott. Stora Enso har sedan Greenwashpriset delades ut även tappat sin plats på Dow Jones Hållbarhetslista.

Följande kandidater är nominerade för 2013: Stockholm Stad, Fortum Värme, ICA och AP-fonderna. Gå in och rösta du också på Jordens Vänners hemsida.

2 Comments

Filed under politik och diskussioner

2 Responses to Rösta på vem som ska få Svenska greenwashpriset 2013!

  1. Jag trodde att jag hade ganska klart för mig att “greenwashing” innebär att företag försöker försköna sina handland genom att till exempel göra lite grön reklam,,

  2. Ja just det, bland de nominerade finns bara företag som är något annat än vad de säger att de är, dvs de använder gröna budskap i reklamen samtidigt som de egentligen inte alls satsar särskilt mycket på miljön. Om de bara hade varit miljöbovar hade de inte kvalificerat sig till den här listan. Det är kommunikationens A och O tycker jag, det lönar sig sällan att ljuga, tvärtom är risken stor att det slår tillbaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.