Ta bilen, cykla eller kanske åka buss?

Just nu för jag dagbok över alla mina resor och “förflyttningar”, något som vi ekopiloter fick i uppdrag att göra på den senaste träffen med Ekopiloterna i Tyresö och Haningen (läs mer om det under Om mig).  Jag vet inte vad informationen ska användas till men jag kan ju konstatera att det redan har en viss effekt. Visst är det roligare att skriva att jag har cyklat till jobbet (22 km) än att jag har kört bil, eller att jag valde tåg istället för flyg när jag reste till Göteborg. Och oavsett hur mycket eller lite jag tränar så går jag tydligen 3 km om dagen nästan varje dag, till och från skolan och dagis. Det hade jag inte direkt tänkt på tidigare.

Det blir en hel del bilåkande med barnen, till och från träningar tex. Men måste vi ta bilden? Nu under sommarhalvåret kan man ju verkligen ifrågasätta det. Andreas, min man, är tränare och det är ju inte så lätt att cykla med 20 fotbollar i ett nät på ryggen, så ibland kanske bilen underlättar en hel del. Fast när det är träning i vårt bostadsområde händer det att han glatt slänger upp bollarna på ryggen och promenerar.

Prova själv!

Lev väl

Lisa

Ps. När jag och maken diskuterade olika sorters miljövänligt bilbränsle hörde vi en röst från baksätet “Man kan också låta bli att köra bil!” Anna 6 år, hon har koll!

Leave a Comment

Filed under resor

0 Responses to Ta bilen, cykla eller kanske åka buss?

  1. Anna

    Kul att ni utmanar era invanda vanor. Och heja Anna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.