TÄVLING – ditt bästa #budgettips för miljön

image

I mitt senaste inlägg skrev jag om mina 11 bästa budgettips för miljön. Nu vill ha dina bästa budgettips. Skriv i kommentarsfältet (innan 16 oktober) Du har chans att vinna den här fina plånboken från Green Laces. Den är gjord av plastskräp som samlats in från havet.

11 Comments

Filed under Tävling

11 Responses to TÄVLING – ditt bästa #budgettips för miljön

 1. Mitt budgettips är att vädra kläder istället för att tvätta dem i onödan. Det gör att kläderna håller längre, samtidigt som det spar resurser (vatten och el) och minskar på utsläppen av tvättmedelsrester och kemikalier från kläderna i avloppet. Summa: en verklig vinst för såväl plånboken som miljön!

 2. Gå ner i arbetstid = mindre pengar = mindre inköp & färre dyra långa) resor = lägre miljö- och klimatpåverkan.
  Man får också mer tid att fundera ut kloka val för de inköp man gör.
  Och mer tid att göra det man vill!

  • Ja, fast männen måste göra detta också. Annars är det risk att männen arbetar ännu mer på bekostnad av sina deltidsarbetande fruar. Dessutom är det risk att dessa män konkurrerar ut sina arbetskamrater som jobbar normal arbetsdag. Vet några pappor som har gått ner i tid, chefen hade mycket svårt att förstå.

 3. Flisan

  Mitt bästa tips, näst efter att ärva kläder som faktiskt slår lite högre, är att sälja och köpa kläder på klädbytardagar eller på loppis. Senaste klädbytardagen inbringade 2200kr i sålda kläder och 210 kr spenderades på en vinterjacka till minstingen och lite baskläder till övriga barn. Så både en vinst för miljön, plånboken och klädkammaren. “Tre önskningar i en…”

  • Smart! Ofta är det ju så att man hinner tröttna på sina kläder långt innan de är utslitna och likaså barnens kläder kan nästan alltid slitas av mer än ett barn.

 4. Ekot

  Samordna transporter om bil behövs, erbjud dig att ta med grannens skräp till återvinningscentralen, nästa gång gör hen likadant. Kanske någon mer på gatan som behöver åka till stormarknaden? Blir trevligt att umgås samtidigt, kanske kan ni dela på en storpack. Uträtta fler ärenden den gång du ändå är ute och kör, så kan det dröja länge till nästa gång.

 5. ewe

  Jag avstår att delta i tävlingen. Har tillräcklig med väskor och dylikt. Men här kommer mina tips som jag gärna delar med mig av:
  Jag använder indiska tvättnötter istället för tvättmedel. Lagar saker och kläder och skor som går sönder istället för att köpa nytt. Som rengöringsmedel använder jag bara såpa, ättika och liknande naturliga saker. Har ingen bil. Lagar all mat från grunden och helst med närproducerade råvaror. Byter saker med andra och handlar second hand. Odlar egna kryddor och lånar böcker och film på biblioteket.
  Det var kul att hitta din sida. Mycket bra.

  • Många bra tips där! När man lagar mat från grunden blir det billigare även om man köper ekologiskt. Och så blir det godare också. Kul att du hittade hit – Välkommen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.