Andra sätt att göra mjölk #Oatly

Just den här tanken på vissa saker som vi tar som självklara. Det kanske inte måste vara en ko “emellan”?

 

 

4 Comments

Filed under Tips

4 Responses to Andra sätt att göra mjölk #Oatly

 1. Jag är också förtjust i Oatlys havredryck, den är god, nyttig och relativt klimatsmart. Och den är KRAV-märkt dessutom. Är dock lite irriterad på att Oatly marknadsför drycken som svensk, “it’s Swedish!”, när den tillverkas i Tyskland. Det må vara en svensk produktutveckling, men särskilt svenskt är alltså inte innehållet i tetrorna.

  • Hej!

   Två av våra produkter, de färska havredryckerna som du hittar i kyldisken, säger att de är svenska på framsidan och att de tillverkas i Tyskland på baksidan. Det är faktiskt ett misstag. Det ska stå “förpackade” i Tyskland, inte “producerade”. Och varför är de det, kanske du undrar? Anledningen är att vi inte har just det förpackningsformatet hos oss, och inte har hittat ett bra alternativ i Sverige. Vi måste garantera att de inte innehåller spår av mjölk och nötter. Allt i insidan av båda kartongerna är gjort på 100% svensk havre i vår fabrik utanför Landskrona i södra Sverige.

   Allt gott,
   Sara Hansson

   Social Media Manager
   Oatly

   • Tack för förtydligandet. Bra att innehållet håller vad förpackning och reklam lovar. Lite trist dock att havredrycken måste resa till Tyskland för att förpackas och sedan vända tillbaka till svenska konsumenter, men jag antar att ni jobbar för att lösa det.

 2. Aha, då var det utrett..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.