Godare mat med KRAV

Jag blir uppriktigt förvånad när jag läser att 4 procent av all mat som säljs i Sverige är KRAV-märkt. Är det inte mer än så? Enligt KRAV är det runt 1 miljon konsumenter som gillar KRAV så nu har KRAV gått ut med en kampanj för att få de svenska konsumenterna att gå från tanke till handling med målet att höja andelen till 20 procent år 2020, även inräknat försäljning till offentlig sektor.

Varför är det så viktigt att välja KRAV-märkt, Fairtrade eller varor med annan miljömärkning? Så här förklarar KRAV:

3 Comments

Filed under Tips

3 Responses to Godare mat med KRAV

  1. 4 % är verkligen lite men jag tycker att det är ett alldeles för snålt utbud också. Jag köper det som finns ekologiskt om det inte är så att det är hutlöst dyrt. Men jag och många med mig kanske inte går och efterfrågar ett ekologiskt alternativ när det inte finns i hyllan utan då kanske nöjer sig med att ta det vanliga alternativet i stället? Fast man borde ju egentligen prata mer med personalen om vad det är för varor man vill köpa.

    • Jag tror att det är jättebra att prata med personalen. Även om de skulle ge ett avvisande svar så påverkas de. Ibland väljer jag lokalproducerat istället (läs svenskt…). Varför finns det inte mer kravmärkt bröd och glass t.ex.?

      • Där jag brukar handla säljs det bara ett märke av kravmärkt bröd men jag har lyckan att bo 1 km från ett vedugnsbageri som använder sig av ekologiska ingredienser. Numer köper jag nästan enbart där trots priset. Det är verkligen skillnad på kvalitet och smak. Men glass finns det en hel del av. Siaglass har flera krav-märkta sorter i alla fall. Men det kommer nog mer och mer alternativ även om det går lite för långsamt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.