Oekologiskt – ge mig ett äpple utan gift, tack!

Komikerduon Anders och Måns reder ut hur den oekologiska odlingen påverkar dig, dina barn, vår natur och våra djur  i Naturskyddsföreningens senaste kampanjfilm. Kom särskilt ihåg de fem viktigaste varorna att byta till ekologiskt:

  • Kaffe
  • Bananer och vindruvor  (russin)
  • Kött
  • Mejeriprodukter
  • Potatis

Själv har jag svårt att över huvud taget ta i en besprutad banan numera och se upp för de som har annan märkning än KRAV, då är det inte automatiskt Fairtrade. Jag äter helst de underbara syrliga svenska äpplena, men min son älskar de söta italienska, tur att det finns ekologiska! Ekologiskt mjölk, filmjölk och yoghurt är självklart. Däremot är vi sämre på att köpa ekologisk potatis, det är andra sorter och man får prova sig fram för att hitta den man gillar. Ekologiskt kött har vi också varit dåliga på att köpa, istället har vi försökt att dra ner på kött. Men enligt vår lokala ICA-handlare är den ekologiska köttfärsen superbra, en helt annan konsistens – värt att prova!

2 Comments

Filed under Tips

2 Responses to Oekologiskt – ge mig ett äpple utan gift, tack!

  1. Laila Ekman

    Om man går in på webbplatsen “vara utan fara” finns en app för att göra det lättare att köpa giftfritt. Alla möjliga varor. Kolla gärna. Hjälper en del, men som vanligt lite krångligt. Kanske något för skola/förskola som köper mycket av samma vara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.