Sköna naturmaterial hellre än plast

Jag vill börja med att säga att jag är inte någon plastbantare. Jag har funderat på att plastbanta, men jag känner att jag inte har hittat rätt angreppssätt. Om jag ska byta ut plastsakerna i mitt hem till andra material vill jag vara säker på att de sakerna är bättre, både för hälsan och miljön, och jag känner helt enkelt att jag inte har den kunskapen…än. (Men jag tänkte ändå börja med att byta ut några saker som fleece och en del kökssaker.)

Sen är det en annan sak att jag ofta föredrar naturmaterial, som de här sköna tandborstarna av bambu från Humble brush. Själva borststråna är av nylon.  För varje tandborste som du köper donerar företaget motsvarande summa till välgörenhet. Om den är bättre för miljön vågar jag inte riktigt svara på, kommentera gärna om du vet, men skön är den i alla fall!

image

Vem skulle inte bli glad av en så här fin tandborste?

wpid-20140411_121751.jpg

Finns med nylonborst i fyra glada färger, en för varje familjemedlem.

5 Comments

Filed under Tips

5 Responses to Sköna naturmaterial hellre än plast

  1. Byt till denna så slipper du nylonet. Den är 100% bambu och jag hade den och den var mycket bra, tyckte jag. Hela borsten är komposterbar. Man märker när man behöver byta borste för då börjar stråna trilla av, något som inte är så roligt i munnen. hihi http://www.jordklok.se/varumarken/bambutandborsten

  2. Och jag håller med dig. Många plastbantar och byter till burkar i aluminum, pest eller kolera och okunskap säger jag då.

  3. Louise

    Bambu är nedbrytbart så det är DEFINITIVT ett bättre val! Dessutom har de valt nylon-6 som är komposterbart. Älskar min humble brush!

    • Men min plasttandborste blir ny plast när jag lägger den i återvinningen. (vilken går alldeles utmärkt enligt personalen på återvinningsanläggningen) Bambutandborsten åker i soporna. Även om den är nedbrytbar kan jag ju inte slänga den på komposten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.