Sköna semestertips

Två sköna semestertips har jag fått in i tävlingen som jag utlyste i tidigare inlägg.

Gotska Sandön, foto: www.gotland.net

Gotska Sandön, foto: www.gotland.net

Det vinnande tipset kommer från Anna Carin är en tur till Gotska Sandön med en spännande historia och mil efter mil av sanstränder och nästan hela ön är Nationalpark. Du kan åka båt till Sandön från Nynäshamn eller Fårösund 17 maj – 8 september 2013, flyg ska ju undvikas om det ska vara miljövänligt. Läs mer om Gotska Sandön. Belöning kommer med posten!

Lofoten, foto: www.visitnorway.com

Lofoten, foto: www.visitnorway.com

Det andra tipset kommer från min syster Ebba som ska resa med tåg från Göteborg genom hela Norge till Narvik och besöka Lofoten, åka på valsafari och njuta av naturen.

Men man måste ju inte alls vara ute i naturen för att det ska vara miljövänligt. Gå på koncerter, träffa vänner och ligga i hängmattan är också miljövänliga saker att göra. När vi var Ekopilot blev vi uppmuntrade att göra “hemester” dvs att semestra på hemmaplan, men jag har lite svårt att köpa det konceptet helt och fullt, det är ju så roligt att resa. Däremot kan man ju tänka några varv till innan man bokar den där weekendresan till någon Europeisk storstad. Kanske skulle vi istället göra något annat som vi inte brukar göra?

2 Comments

Filed under Tips

2 Responses to Sköna semestertips

  1. Wohoo! Nä men! Roligt! Det ÄR en fantastisk upplevelse. Man får läsa in sig lite på pirathistorien om Petter Gottberg så är det i land med kidsen. Jag tyckte det var sjukt spännande när jag var där på lägerskola i mellanstadiet. Det kan vara lite strömt i vattnet på vissa håll dock, så det får man ha lite koll på innan bad. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.