Solceller på “Roomservice-huset”

Jag har skrivit en del inlägg om energi tidigare, bland annat om personlig energirådgivare och om Eliq. Nyligen fick jag ett tips om ‘Roomservice’-huset i Båstad som utrustas med solceller på taket. Tanken är att huset ska bli så självförsörjande som möjligt på el från solen. Här är ett klipp:

Fördelen med solceller är att solen lyser ungefär lika mycket över hela landet och att solceller har mycket lång livslängd. Därför törs vi lämna 25 års garanti på solcellernas energikapacitet, säger Vattenfalls energiexpert Lasse Ejeklint.

Överskottet av energin matas ut i elnäten och kan säljas till Vattenfalls övriga kunder. Kul att de och andra leverantörer satsar på det här!

Kallt och trist Valborgsmässoafton-väder har förutspåtts, men solen skiner just nu och kanske fortsätter den göra det? Jag önskar dig en skön grön Valborgsmässoafton och första maj!

2 Comments

Filed under Tips

2 Responses to Solceller på “Roomservice-huset”

  1. VÄDER UNDER VALBORG Torsdag: Mycket moln, och blött på många håll
    Ett område med regn kommer in från Danmark och rör sig i nordostlig riktning upp över landet. I fjällen och Norrlands inland väntas snö eller snöblandat regn. Det är osäkert hur fort regnet rör sig över Götaland och Svealand. Det är också svårt att veta hur mycket regn som kommer och det lär bli stora lokala variationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.