Tävling – vinn fina sminkborstar från #EcoTools!

Tävling: Hur har du lyckats rensa i badrumsskåpet och gå över till produkter som är bättre för miljön eller hur du har lyckats minska antalet produkter? Kanske gör du själv av miljövänliga ingridienser? Skriv dina bästa tips i kommentarsfältet nedan före den 10 maj så har du chansen att vinna dessa fina sminkborstar från EcoTools. Tävlingen är avslutad, vinnaren utsedd här!

ecotools-sminkborstar-i-väska

EcoTools day-to-night set

Setet med sminkborstar är förpackat i en användbar liten väska och består av :

Highlighting Fan Brush: 6.5″
Pointed Concealer Brush: 6″
Eye Shadow Brush: 6″
Detailed Lip Liner Brush: 6″
Angled Face Brush: 6.25″2

EcoTools gör prisbelönade och miljövänliga skönhetsprodukter. Produkterna är gjorda av naturliga material såsom bambu, återvunnen plast och mjuk ekologisk bomull. Alla förpackningar är miljövänliga och inga djur skadas i produktionen. Inspirationen kommer från skönheten i miljön omkring oss. EcoTools är en produkt för den medvetna konsumenten som uppskattar naturliga, enkla och prisvärda skönhetsverktyg.

ecotools-produkter

Här är några av de andra EcoTools produkterna.

 

7 Comments

Filed under Tips

7 Responses to Tävling – vinn fina sminkborstar från #EcoTools!

 1. Nathalie

  Rekommenderar starkt Dr. Organics produkter. De har vunnit en massa priser och det är välförtjänt. Fantastiska produkter och dessutom bra pris. Har du inte testat måste du göra det! Min favorit är Organic Virgin Coconut Oil Manoi Moisture Melt Body Oil – sååå underbar! Dessuton väldigt dryg, vilket jag också värdesätter. När det kommer till smink så rekommenderar jag Maria Åkerberg <3 Håller tummarna för att jag vinner de fina borstarna, skulle verkligen behöva nya! 🙂

 2. Karolina

  Jag har i över 4 års tid endast tvättat håret med ett miljömärkt balsam, utan varken parfymer, parabener eller färgämnen. På så sätt slipper jag använda schampon som ofta innehåller kemikalier du knappt kan uttala. Dessutom tvättar jag håret mer sällan, så jag sparar både vatten, energi förpackningar och kemikalier.

  När jag använder smink har jag kastat ut make up-rengöringen. Oftast räcker det att tvätta med vatten, om inte använder jag en gnutta olja (jag tar vad jag har hemma i köket).

  I övrigt använder jag ekologiska produkter i glasburkar (då jag försöker minska på plastförbrukningen), exempelvis hudcreme och deo.

 3. Kim

  Mitt tips är att rannsaka dig själv vilka produkter du VERKLIGEN behöver. Ofta har man en massa produkter som är helt onödiga hemma. Du behöver inte rakskum, intimtvål, scrub, flera olika schampon, mängder av smink osv. Med mindre antal produkter sparar du både på miljön och pengar och de produkter du verkligen vill ha kan du köpa av bra kvalité (och såklart eko). Mycket går dessutom att göra själv, scrub kan du exempelvis göra med olja och havregryn eller salt. Billigt och utan en massa konstigheter.

 4. Helena i Uppsala

  I sommar ska jag ner och gräva i Mellanöstern i romersk och byzantinsk tid. Kvinnorna då var påhittiga med sitt smink. Speglar och sminkpaletter har man hittat. Själv grävde jag upp små klumpar av gul och röd ockra som användes som puder och rouge. Kohl använde de till ögonen. Vad kommer jag att hitta? Alltid lär man sig nå’t!

 5. admin

  Kommentarer från Facebook
  “Eftersom jag har en dotter och svärdotter som äger webbutiken LOVeLLY, så har det fallit sig naturligt att byta ut allt från tvätt, städ disk mm till enbart giftfria och miljövänliga alternativ! Ja när det gäller hudvård mm så kan jag rekommendera Bathing Beautys produkter! Deras Balaclava ansiktskräm är toppen tycker jag! Även kroppsoljan och muskeloljan!Annars köper jag UNEs mascara och Estelle & Thilds foundation! Vi handlar även endast ekologiskt i matbutiken i den mån det finns att köpa!
  Man behöver inte ändra sin livsstil endast produkterna!” Anne-Marie Morell Östlund

  “Jag har börjat göra egen tandkräm på kokosolja och bikarbonat. En trevlig “biverkning” är att jag slipper köpa fluorlösning för mina extremt känsliga tand-halsar! Bra för miljö och plånbok!” Margit Kääntä

  “Jag kör också kokosolja, blandar med gurkmeja o någon droppe pepparmyntsolja.” Ancie Yngve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.