Tjäna pengar på hållbarhet

Ska man göra det? Är inte det fult?
Per Grankvist, författare till boken CSR i praktiken, pratar hellre i termerna smart eller dumt än fint eller fult. Självklart ska man tjäna pengar på hållbarhet! Eftersom hållbarhet handlar om att spara på resurser så finns det möjlighet att spara pengar. Här kommer många tips särskilt till dig som är, eller funderar på att bli småföretagare.
Lyssna på podcasten med Per Granskvist

2 Comments

Filed under Tips

2 Responses to Tjäna pengar på hållbarhet

  1. spännande, jag studerar CSR vid universidad buenos aires. Tjäna pengar på hållbarhet… det beror väl på hur du menar? Förtag som erbjuder hållbara alternativ, absolut! Men att använda “miljö” som reklam för att sälja mer produkter, absolut inte!!

    • Ja, kul att jag kunde provocera någon! Jag tycker absolut att man ska tjäna pengar på hållbarhet. Det är det som är konsumentmakt. Om man erbjuder produkter eller tjänster som är mer miljövänliga än andras måste man ju självklart tala om det (med konkreta fakta), hur ska konsumenterna annars kunna veta det? Om företaget däremot inte är mer miljövänligt än andra, då ska man inte påstå något som inte är sant. Läs mer i mitt tidigare inlägg om Sustainable Marketing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.